Kontaktiraj nas

Ark Fiber Tech Co., Ltd
2Floor, A Bld, # 134 Qianjing Rd., Baoan Dis., Šenžen
Telefon: 86-755-85251801
Mobitel: 86-13530240369
E-mail: shawn@arkoptics.com
E-mail: ava@arkoptics.com


Dom > Novosti > Sadržaj
Niska cena, stabilan učinak, jednostavan za korišćenje
May 08, 2018

Trenutno se povećava tržište optičkih atenuatora. Kod pasivnih uređaja, njegov izlaz je drugi samo za konektore i spojnice. Pošto fiksni optički atenuator ima prednosti niske cene, stabilne performanse i jednostavnu upotrebu, tržište je veće od promenljivog optičkog atenuatora. Optički promenljivi atenuatori, zbog svoje fleksibilnosti, postepeno povećavaju njihovu tržišnu potražnju. Atenuator je jedan od neophodnih važnih pasivnih uređaja u optičkom komunikacionom sistemu i ima široku primenu. U posljednjih nekoliko godina, neke velike kompanije iz inostranih optičkih uređaja i dalje razvijaju razne nove visokokvalitetne optičke attenuator proizvode kako bi dobili optičke atenuatorske uređaje sa većim performansama, manjom veličinom i povoljnijom cijenom.

Podesivi optički atenuatori se najčešće koriste u optičkim merenjima. Prilikom merenja osetljivosti optičkog prijemnika obično se postavlja na ulaz optičkog prijemnika kako bi se prilagodila primljena optička snaga. Kada koristite optički atenuator, održavajte životnu sredinu čistom i suvom i pokrivajte zaštitni poklopac kada se ne koristi. Pazite kada se krećete, a sudar je striktno zabranjen.

Celokupna struktura i radni princip kontinualno promenljivog optičkog atenuatora sličan je onom kod promenljivog optičkog atenuatora sa dvostrukim stepenom (kao što je prikazano na Slici 2). Međutim, on je sastavljen od stepenastuatora i stalno promenljivog atenuatora. Slabljenje stepena atenuatora je 0, 10, 20, 30, 40, 50 dB, a slabljenje se kontinuirano menja. 0 ~ 15dB, dakle, ukupna opseg podešavanja slabljenja: 0 ~ 65dB. Na taj način, efekat kontinuiranog ublažavanja svetlosne energije može se postići kombinovanim djelovanjem grube datoteke stepenog atenuatora i fine datoteke promenljivog atenuatora.