Kontaktiraj nas

Ark Fiber Tech Co., Ltd
2Floor, A Bld, # 134 Qianjing Rd., Baoan Dis., Šenžen
Telefon: 86-755-85251801
Mobitel: 86-13530240369
E-mail: shawn@arkoptics.com
E-mail: ava@arkoptics.com


Dom > Novosti > Sadržaj
Obezbedite stabilno i tačno funkcionisanje
May 08, 2018

Modularna struktura deli ramove optičkog vlakna u različite funkcionalne module, zavarivanje optičkog kabla, podešavanje ožičenja, skladištenje priključne linije i druge funkcionalne operacije, koje su završene u svakom modulu. Ovi moduli mogu se kombinirati i instalirati u zajedničkom racku po potrebi. Unutra. Ova struktura pruža maksimalnu fleksibilnost i bolje odgovara potrebama komunikacionih mreža. Uvođenje modularnih nosača za distribuciju vlakana visokih kapaciteta koristi jedinstvene strukture kao što su paneli i fioke kako bi se olakšala fuzija i spajanje rada optičkih vlakana. Pored toga, upotreba vertikalnih žičanih žičanih kanala i srednjih ramova za distribuciju efikasno rešava problem fibernih pigtailsa. Stavite i čuvajte probleme. Stoga je to najpopularniji tip fiber distribucionog rama velikog kapaciteta, ali je njegova cena relativno visoka.

Izbor okvira za distribuciju optičkih vlakana je važan i složen zadatak. Sva područja treba u potpunosti razmotriti različite faktore prema specifičnim uslovima lokalnog područja. Na osnovu pažljivog razumevanja i ponovljenog poređenja, najbolje se može izabrati onaj koji najbolje odgovara trenutnim potrebama. I budući razvoj optičkih ramova za distribuciju.

Jedinični optički okvir za distribuciju optičkih vlakana je da se montira mnoštvo jedinica u rack, svaka jedinica je zasebni okvir za distribuciju optičkih vlakana. Ovakav panel ne samo da zadržava karakteristike izvornog malenog i srednjeg optičkog distributivnog rama, već i omogućava korišćenje prostora kroz strukturne deformacije šasije, što je rana zajednička struktura distribucijskog rama sa optičkim vlaknima velikog kapaciteta . Međutim, zbog svojih inherentnih ograničenja u pružanju prostora, postoje neugodnosti u radu i upotrebi.

Okvir za distribuciju optičkog vlakna tipa fioke također deli rack na više jedinica, svaka jedinica se sastoji od jedne do dvije fioke. Prilikom zavarivanja i podešavanja linije izvucite odgovarajuću ladicu da biste radili izvan okvira, tako da postoji veći radni prostor, tako da se svaka jedinica ne utiče jedni na druge. Fioka je opremljena sa uređajem za zaključavanje kako u izvučenom, tako i gurnutom stanju, što može garantovati stabilnost i tačnost rada i sigurnost i pouzdanost priključnog uređaja u uređaju. Ovaj distribucioni okvir optičkog vlakna, iako pametno pruža veliki prostor za rad optičkog kablovskog priključka, ne pruža najveću pogodnost u skladištenju i postavljanju optičke veze kao u tipu uređaja. Ova vrsta rack-a je trenutno najčešći oblik.