Kontaktiraj nas

Ark Fiber Tech Co., Ltd
2Floor, A Bld, # 134 Qianjing Rd., Baoan Dis., Šenžen
Telefon: 86-755-85251801
Mobitel: 86-13530240369
E-mail: shawn@arkoptics.com
E-mail: ava@arkoptics.com


Dom > Novosti > Sadržaj
Prednosti CWDM sistema
Dec 12, 2018

Izgradnja metropolitenske mreže se suočava sa određenim stepenom čvrstoće vlakana ili skupim cijenama za lizing vlakana. Trenutno, tipičan grub sistem multipleksiranja sa podjelom dužine može pružiti 8 optičkih kanala, a do 18 optičkih kanala može se postići prema ITU-T G.694.2 specifikaciji.


Još jedna prednost CWDM-a je njegova mala veličina i niska potrošnja energije. Laseri CWDM sistema ne zahtijevaju poluvodičke hladnjake i funkcije regulacije temperature, tako da se potrošnja energije može značajno smanjiti. Na primer, DWDM sistem troši oko 4W snage po laseru, dok CWDM laser bez čilera troši samo 0.5W.


Pojednostavljeni laserski modul u CWDM sistemu smanjuje volumen integriranog modula optičkog primopredajnika, a pojednostavljenje strukture uređaja također smanjuje veličinu uređaja i štedi prostor. U poređenju sa tradicionalnom TDM metodom, CWDM ima transparentnost brzine i protokola, što je čini pogodnijom za razvoj brzih podatkovnih usluga u gradskoj mreži. Postoji mnogo različitih protokola i usluga po različitim stopama u metropolitanskoj mreži. CWDM obezbeđuje transparentne transmisijske kanale sa različitim brzinama na jednom vlaknu, kao što su Ethernet, ATM, POS, SDH itd., A CWDM je transparentan. Funkcije multipleksiranja spola i dodavanja / ispuštanja omogućavaju korisniku da direktno ide gore i dole određenom talasnom dužinom bez pretvaranja originalnog formata signala. To jest, optički sloj pruža transportnu strukturu koja je nezavisna od poslovnog sloja.


CWDM ima veliku fleksibilnost i skalabilnost. Za usluge metroa, veoma je važna fleksibilnost u pružanju usluga, posebno brzina pružanja usluga i sposobnost da se širi kako poslovanje raste.

Par: ne