Kontaktiraj nas

Ark Fiber Tech Co., Ltd
2Floor, A Bld, # 134 Qianjing Rd., Baoan Dis., Šenžen
Telefon: 86-755-85251801
Mobitel: 86-13530240369
E-mail: shawn@arkoptics.com
E-mail: ava@arkoptics.com


Dom > Novosti > Sadržaj
Konektor sa zadnjom pločom sa samozapaljivim mehanizmom
May 08, 2018

Glavna svrha optičkih konektora je da se postignu optičko povezivanje. Konektori optičkih vlakana, koji se široko koriste u komunikacionim sistemima optičkih vlakana, imaju različite vrste i strukture. Ali, nakon pažljivog istraživanja, osnovna struktura svih vrsta optičkih konektora je ista, odnosno većina optičkih konektora uglavnom koriste komponente visoke preciznosti (sastavljeni od dva zatiča i cevi za spajanje na tri dela). Uspostavljanje optičkih vlakana.

Ova metoda je da ubacite i popravite vlakno u pinu i polirajte površinu pina da biste postigli poravnanje u cevčici za spajanje. Spoljne komponente igle su izrađene od metala ili nemetalnih materijala. Konec parenja pin-a mora biti podmazan, a drugi kraj je obično savijen kako bi se član ograničio da podrži optički kablovski ili optički kabl da oslobodi stres. Cevi za spajanje su obično napravljene od dva polusintetička i pričvršćena cilindrična čaura od keramike, bronze ili drugih materijala. Obično su opremljeni metalnim ili plastičnim prirubnicama radi olakšavanja ugradnje i fiksiranja priključaka. Da bi se optičko vlakno uskladilo što preciznije, zahtevana je preciznost obrade pinova i spojnice.

Konektor je najmanji konektor na jednom vlaknu koji je razvio NTT na osnovu najčešće korišćenog konektora tipa SC. Priključak koristi preklopnik prečnika 1,25 mm i mehanizam za samozapaljenje, koji ima prednost omogućavajući montiranje visoke gustine. Sa MU-ovim prečkama 1,25mm, NTT je razvio seriju MU konektora. Oni imaju konektore tipa socket (MU-A serija) za optički kablovski priključak; konektori za backplane (MU-B serija) sa samozapaljenim mehanizmom i pojednostavljenim priključcima (MU-SR serija) za povezivanje LD / PD modula i priključaka. Sa brzim razvojem većeg propusnog opsega i većim kapacitetom optičkih mreža i širokom primenom DWDM tehnologije, potražnja za konektore tipa MU takođe će se brzo povećavati.