Kontaktiraj nas

Ark Fiber Tech Co., Ltd
2Floor, A Bld, # 134 Qianjing Rd., Baoan Dis., Šenžen
Telefon: 86-755-85251801
Mobitel: 86-13530240369
E-mail: shawn@arkoptics.com
E-mail: ava@arkoptics.com


Dom > Znanje > Sadržaj
Laka težina, mala veličina, visoka preciznost, dobra stabilnost
May 08, 2018

Optički atenuator je veoma važan pasivni uređaj optičkog vlakna. Može umanjiti energiju optičkog signala u skladu sa zahtevima korisnika. Često se koristi da apsorbuje ili odrazi marginu optičke snage, proceni gubitak sistema i različite testove. . Trenutno, serijski optički atenuatori su široko korišćeni u oblasti optičkih komunikacija, što korisnicima pruža pogodnost.

Optički uređaj koji se ubacuje u optičku stazu kako bi omogućio slabljenje optičkog signala po želji. Koristite ga da biste podesili snagu optičkog signala prenetog od strane optičkog sistema komunikacije ili sistema testiranja, tako da sistem može postići dobro radno stanje. Takođe se obično koristi za detekciju osetljivosti i dinamičkog opsega optičkog prijemnika.

Optički prigušivači mogu se podijeliti na fiksne prigušivače, podesive attenuatori, kontinuirano podesive atenuatore i kontinuirane i gradirane kombinovane atenuatore. Njegovi glavni parametri performansi su slabljenje i tačnost.

Atenuator se obično pravi isparavanjem ili sputanjem metalne folije na staklenoj podlozi ili pomoću dopiranog stakla koji ima visoku apsorpciju. Potrebna količina slabljenja se dobija kontrolisanjem debljine premaza ili kontrolom količine dopinga stakla i njegove debljine. Attenuatori se takođe mogu napraviti koristeći gubitke spojeva na dvostepenom spoju optičkih vlakana.

Optički atenuatori zahtevaju laganu težinu, malu veličinu, visoku preciznost, dobru stabilnost i lakoću korišćenja. Može se podijeliti na fiksne, varijabilne razrede, kontinuirano podesivo nekoliko.


Par: Zamenite reflektujuća vlakna apsorbujući dodatna vlakna

Sljedeći: Poliranje krajeva optičkih konektora smanjuje gubitak priključka