Kontaktiraj nas

Ark Fiber Tech Co., Ltd
2Floor, A Bld, # 134 Qianjing Rd., Baoan Dis., Šenžen
Telefon: 86-755-85251801
Mobitel: 86-13530240369
E-mail: shawn@arkoptics.com
E-mail: ava@arkoptics.com


Dom > Znanje > Sadržaj
U velikoj meri poboljšava dostupnost proizvoda
May 08, 2018

Okvir za distribuciju optičkih vlakana je uređaj za povezivanje ožičenja između optičkog kabla i optičkog komunikacionog uređaja ili optičkog komunikacionog uređaja.

Okvir za distribuciju optičkih vlakana (ODF) koristi se za distribuciju i distribuciju kablovskog optičkog kabla u optičkom vlaknu u komunikacionom sistemu optičkih vlakana, koji može olakšati povezivanje, distribuciju i raspored linija optičkih vlakana. Sa sve većim stepenom mrežne integracije pojavila se hibridna optička distribuciona ploča sa ODF, DDF-om i jedinicama za distribuciju električne energije. Pogodan je za mala i srednja instalacija optičkih vlakana u stambena područja, optička vlakna do zgrada, daljinski moduli i bežične bazne stanice. Linijski sistem.

1. Da li je okvir za distribuciju vlakana postavljen na zid ili 19 " rack? Ramovi za distribuciju optičkih vlakana obično se montiraju u 19 "rack i mogu se montirati direktno na zid za male instalacije.

2. Da li postoji prostor za preostali optički kabl? Potrebno je držati određenu količinu optičkog kabla kako bi se spriječilo da se vlakna izvlače unutar panela, da izdrže prekomjerno napetost i da spreče izvlačenje vlakana sa panela.

3. Da li postoji zaštitni uređaj? U optičkom okviru za distribuciju vlakana treba obezbediti uređaje za zaštitu od optičkih vlakana.

4. Raznovrsnost Različite spojnice moraju biti što višestranije na distribucijskom okviru. Na primer, LC optički ramski okvir može biti pogodan za duplex LC / Simple SC / MTRJ fiber adaptere; Razvodni ramski okvir tipa ST može se koristiti za adaptere ST i FC vlaknastih vlakana. Znatno poboljša dostupnost proizvoda.

5. Da li je struktura fleksibilna? Ova funkcija i dalje poboljšava dostupnost proizvoda. Okvir za distribuciju optičkih vlakana prema strukturi može se podijeliti na tri tipa, naime na zid, rack i rack tip. Tip na zidu je uobičajeno struktura kutija i primjenjuje se na kancelarijama gdje je broj optičkih vlakana i broj jezgara optičkih vlakana mali. Tip kabineta usvaja zatvorenu strukturu, jezgro kapaciteta je relativno fiksno, a izgled je prekrasan. Tip nosača je uglavnom modularan dizajn, korisnici mogu izabrati odgovarajući modul prema broju i veličini optičkog kabla i fleksibilno se montiraju na rack. To je struktura orijentisana na budućnost, koja se može koristiti za buduće ramove za distribuciju vlakana. Funkcionalni razvoj pruža pogodne uslove. Okvir za distribuciju optičkih vlakana treba da koristi aluminijumski okvir što je više moguće, njegova struktura je čvrsta, izgled je takođe lep. Spoljne dimenzije rešetka treba da budu slične onima u standardnim regalima postojeće opreme za prenošenje kako bi se olakšalo uređenje prostora za opremu. Proces površinskog tretmana i boja treba takođe biti sličan drugoj opremi u prostoriji za opremu kako bi se održao ukupan izgled sobe.


Par: Patch panel se koristi za upravljanje opremom

Sljedeći: Ponovljivost i zamena između konektora