Kontaktiraj nas

Ark Fiber Tech Co., Ltd
2Floor, A Bld, # 134 Qianjing Rd., Baoan Dis., Šenžen
Telefon: 86-755-85251801
Mobitel: 86-13530240369
E-mail: shawn@arkoptics.com
E-mail: ava@arkoptics.com


Varijabilna optika optičkih vlakana

Varijabilna optika optičkih vlakana

Fiber optički atenuator je pasivni uređaj koji se koristi za smanjivanje signala snage mreže optičkih mreža. Varijabilni linijski optički atenuator, koji se naziva i podesivi u optičkom atenuatoru, koristi se za omogućavanje dinamičke kontrole nivoa optičke snage u vlaknom. Može se primeniti za podešavanje napajanja ...

Fiber optički atenuator je pasivni uređaj koji se koristi za smanjivanje signala snage mreže optičkih mreža.

Varijabilni linijski optički atenuator, koji se naziva i podesivi u optičkom atenuatoru, koristi se za omogućavanje dinamičke kontrole nivoa optičke snage u vlaknom. Može se primijeniti kako bi se prilagodio nivo snage signala u optičkoj komunikaciji na izlazu izvora svjetlosti, E / O pretvarača i za linearni ili dinamički raspon merača snage. Štaviše, oni se mogu koristiti u optičkim sistemima pojačavača kako bi se balansirao dobitak preko različitih operativnih talasnih dužina. Koristeći jednostavne kontrole za podešavanje, oslobađanje se lako može modifikovati na bilo koji nivo koji zahteva vaš specifičan projekat.

Varijabilni linijski optički atenuator sadrži dvodimenzionalni kolimator i reflekcionu komponentu odvojenu linearnim pokretnim ND filterom. Kolimator uključuje žljeb sa dvostrukim vlaknima u njoj, a GRIN sočivo razmaknuto od žleba sa rastojanjem u skladu sa rastojanjem između komponente refleksije i GRIN sočiva.

Arkoptička varijabla visoke performanse u linijskom optičkom atenuatoru je suštinska komponenta u kojoj se trebaju prilagoditi nivoi optičkog signala u širokom opsegu snaga. Do 60 dB varijacije smanjenja opterećenja sa IL 2,5 dB, tačnost slabljenja ± 0,8 dB. Kabl se prekida sa optičkim konektorom ST, FC, SC, LC, SC / APC, FC / APC ili LC / APC i dostupan u dužinama do 50 metara.

Hot Tags: Kina, dobavljači, proizvođači, kupuju, jeftine
Upit